Mijn roepnaam is Maaike.

Gedurende mijn hele leven ben ik  creatief bezig. In eerste instantie ook ruimtelijk, maar de afgelopen jaren heb ik me  gespecialiseerd  in schilderen.

Na de middelbare school ben ik naar de Kunst Academie gegaan in Tilburg. Hier heb ik een lerarenopleiding handenarbeid gevolgd. Na de opleiding afgerond te hebben kwam ik tot de conclusie dat het leraarschap niet mijn beroep zal worden. Om zo vrij mogelijk me verder te kunnen ontwikken in de kunstwereld, ben ik een ander beroep gaan uitoefenen. Op dit moment werk ik als activiteiten- begeleidster, en wel op het creatieve gebied.  

Mensen zijn altijd mijn favoriete onderwerp. Overal kom je wel bijzondere, en/of emotionele mensen tegen. Zowel in het gezicht als in de lichaamstaal voel  en zie je  emotie.

In eerste instantie ben ik me gaan verdiepen in het tekenen van portretten en figuren, hiervoor heb ik een aantal jaren diverse  cursussen gevolgd. Na met diverse materialen gewerkt te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat olieverf mijn favoriete materiaal is. Om meer basiskennis  te verkrijgen ben ik naar de opleiding voor hogere graad in Kapelle gegaan.

In 2010 ben ik  afgestudeerd aan de Academie St. Lucas te Kapelle voor de Hogere Graad in het schilderen.

Mijn afstudeerrichting was "abstract".

Deze richting heb ik gekozen om vrijer te worden in het gebruik van olieverf en penseelgebruik.

Hierna ben ik de specialisatiejaren, 6de en 7de jaar aan de Academie der Schone Kunsten, Artesis, in Antwerpen, gaan volgen. Helaas door ziekte is deze studie afgebroken.

Op de academie in Antwerpen ben ik de "portretten en figuren" gaan combineren met mijn abstracte  manier van schilderen.

Kleur, structuur, penseelgebruik zijn elementen om de lichaamstaal te laten voelen, spreken.

De vaart en emotie komen ook naar voren door de abstracte manier van het schilderen.

De kracht van de eenvoud.

De vaart van een penseelstreek.

De breedte van de penseelstreek.

Het wit van het doek.

De kleur.

Ieder onderdeel moet volledige aandacht krijgen.